Klasszikus akupunktúra

Az akupunktúra, amely a hagyományos kínai orvoslás része, a nyugati világban, mind Európában, mind az Amerikai Egyesült Államokban elfogadott evidenciákon alapuló, tudományos kutatásokkal bizonyított gyógyító eljárás. Több országban, például Németországban, a betegbiztosító által is támogatott kezelésnek minősül.

A hagyományos kínai gyógyászat tanítása szerint az életenergia (csí-Qi) meghatározott csatornákon kering. Az energia, a csatornákban szigorú sorrendben, periodikusan kering, a napszaknak megfelelően, meghatározott helyen maximális telítettséget mutatva. Ha ez a folyamatos energiaáramlás valamilyen okból (külső vagy belső) megváltozik vagy akadályozottá válik, a szokásos egyensúlyi állapot felborul, aminek következtében funkcionális zavar, illetve betegség alakulhat ki.

Az emberi test felszínén, több mint 360 klasszikus akupunktúrás pont helyezkedik el, melyek befolyásolásával, a megfelelő csatorna energia keringését és a hozzá tartozó szerv ill. szervrendszer állapotát tudjuk kiegyensúlyozni.

Az akupunktúrás pontok mind anatómiájukban (receptorok, idegvégződések elhelyezkedése mentén), mind biofizikai jellemzőjükben (csökkent elektromos ellenállás, fokozott szén-dioxid leadás)bizonyítottan létező területek.

A klasszikus pontokon kívül, további több száz pont helyezkedik el, testünk ún. mikro-rendszerein (például: fül, kéz, láb, száj stb.), amelyeken szintén végezhetünk, valamennyi szervünket befolyásoló kezeléseket, önállóan és más testpontokkal együtt kiegészítően is.

Tűakupunktúra - az akupunktúrás pontok speciális tűvel történő ingerlése, befolyásolása

Elektroakupunktúra - az akupunktúrás pontok diagnosztikus és terápiás célból történő (minimális feszültségen működő) elektromos kezelése.

Lézerakupunktúra - az akupunktúrás pontok terápiás célból történő kezelése, erre a célra kifejlesztett, specális soft lézerrel.