Fülakupunktúra

A fülakupunktúrás kezelések önmagukban is hatékonyan alkalmazhatók, valamint speciális kezelési csomagjainkban a komplex terápiák fontos elemét jelentik.

KEZELÉSI MÓDSZEREK

Különböző típusú fültűkkel történő kúra szerű kezelés, illetve tű helyett lézer használata.

Tartós fülkezelések önállóan vagy komplex terápia részeként kis tartós egyszer használatos (kínai vagy koreai rendszerű) fültűvel vagy speciálisan kifejlesztett (francia) mágnesesen is stimulálható antiallergén un. mikrolándzsa rendszerrel. A tartóstű mindkét esetben testszínű tapasszal van leragasztva ezáltal nem feltűnő, a mindennapi szokásos tevékenységeket nem zavarják alvásproblémát nem okoznak.

Elektroakupunktúrával a tartós fülkezelés előtti stimulációt ill. ha szükséges a kúra szerű kezelések előtti érzékenyítést végezzük. Bizonyos esetekben önállóan vagy extra tűstimulációra is alkalmazzuk amennyiben azt a kezelés kimenetele szempontjából szükségesnek tartjuk. (A készülék max. feszültsége kisebb mint 9 V és csak az egyéni anamnézis pontos ismeretében alkalmazva!)

ELMÉLET RÖVIDEN

A fülakupunktúrát mind keleten mind nyugaton rutin szerűen alkalmazzák napjainkban számos kórforma kezelésére. A fülben gyakorlatilag valamennyi szervnek, az idegrendszer különböző területeinek az endokrin rendszernek, az izom- és csontrendszernek stb. van kivetülési területe.

A kínai orvoslás az akupunktúrás meridiánok és a fül összefüggését már több ezer éve ismeri. A fülön több mint 120 akupunktúrás pontot ismerünk. A fülakupunktúra hatékony és mellékhatás mentes gyógymódja a különböző testi-lelki megbetegedéseknek. A kínai rendszertől függetlenül Dr. Paul Nogier (Lyon) francia orvos, hosszú évekig tartó tanulmányozás után fedezte fel az összefüggést a szervek és a fül meghatározott pontjai között. Munkáit 1958-ban hozta először nyilvánosságra Kínában.

Fülakupunktúrával hatékonyan lehet fogyókúrázni, mivel a szervezet egyensúlyi állapotának visszaállításával szabadít meg a felesleges kilóktól.


Biztonságosan és fájdalom mentesen segíti a fogyást.
Jelentősen csökkenti az étvágyat.
A belső szervek aktiválásával gyorsítja az anyagcserét.

Segítségével elkerülhetők a fogyókúrák kellemetlen mellékhatásai mint pl.

  • az állandó éhségérzet,
  • az evés utáni sóvárgás,
  • a feszült, ideges lelkiállapot.

A kezelések segítségével az egyénileg felállított diéta könnyedén, a lemondás érzése nélkül betartható.

Különböző kórképekben - például fájdalom, allergia, alvászavarok, dohányzásról leszokás, stressz-oldás, stb.- hatékony és bevált terápiás megoldást jelent.