Akupunktúra - allergia kezelés

ALLERGIA MEGELŐZÉSE AKUPUNKTÚRÁVAL

Akupunktúrával egyedülálló lehetőséget tudunk adni szervezetünknek a későbbi allergiás (szénanáthás) tünetek megjelenési valószínűségének drasztikus csökkentésére vagy akár a teljes tünetmentesség elérésére, mellékhatások nélkül!

A preventív (megelőző) kezelés az allergia várható megjelenése előtt 2-3 hónappal 3 x 3 alkalommal javasolt 3 hetes szünetek közbe iktatásával. (Első héten 3 kezelés, majd 3 hét szünet, az ötödik héten újabb 3 kezelés megint 3 hét szünet és legvégül az utolsó 3 kezelés a 9. héten.)


FENNÁLLÓ ALLERGIA KEZELÉSE AKUPUNKTÚRÁVAL

Allergiás szénanátha (orrfolyás, köhögés, viszketés a szemben, garatban, orrban, tüsszögés stb.) esetén lehetőség van a fennálló tünetek jelentős csökkentésére ill. egyes esetekben akár a tünetek teljes megszüntetésére!

Fennálló allergia esetén, a tünetek erősségétől függően a kezelések nagyobb szünet közbeiktatása nélkül, két-három naponta történnek a probléma megfelelő mértékű megoldásáig!

A kezelések elektro-akupunktúrával, akupunktúrás tűvel, moxával vagy soft-lézerrel történnek.

Gyerekeknél, "tűfóbiás" felnőtteknél lehetőség van az akupunktúrás tűk helyett az akupunktúrás pontokat soft-lézerrel kezelni. Ez egy gyors, garantáltan fájdalommentes kezelési mód!

Az allergia kezelési ideje hagyományos akupunktúrás módszerrel kb. 30-40 perc, lézerakupunktúrával 10-15 perc.

AZ ALLERGIÁRÓL ÁLTALÁBAN

Allergiának - amelyet sokan a szénanátha szinonimájaként használnak - egy túlérzékenységi állapotot nevezünk, valamilyen a szervezet számára idegennek felismert anyaggal szemben. A problémát a túlméretezett válaszreakció jelenti ami jelentősen megterheli az egész szervezetet. Az allergiás reakcióknak több formája ismeretes az egyik ezek közül a közszájon forgó allergia ami egy olyan reakció típus, ahol az idegen anyagra nem csak a közvetlen érintkezés helyén hanem attól távolabb is jelentkezik válaszreakció. Attól függően, hogy mi az allergiás reakció célszerve a reakció megnyilvánulhat nyálkahártya tünetek (szénanátha, asztma) vagy bőrtünetek (endogén ekcéma) formájában. A tünetek megjelenése lehet lokális de kombinálódhatnak is. A kiváltó allergének a körülöttünk időszakosan vagy folyamatosan jelenlévő anyagok pl. házi por, pollenek, állati szőrök, bizonyos tápanyagok.

A lakosság lassan felét érintő szénanátha a legismertebb az allergiás betegségek közül. A tünetek mint a rohamokban jelentkező orrfolyás, orrdugulás, szemviszketés, kaparó, égő, viszkető érzés a torokban stb. eléggé ismertek. A nyugati orvoslás csak a tüneti terápiát ismeri, ami az ismert allergia ellenes gyógyszerekből, orrsprayekből, szem- és orrcseppekből áll.